2320
post-template-default,single,single-post,postid-2320,single-format-standard,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Paustips: Grillsås.

I pausen vill vi grilla… och till grillat vill vi ha en sås!

Denna sås passar lika bra till grillad fisk eller grillade grönsaker som till grillat lamm eller grillad kyckling. Funkar faktiskt bra även till grillat kött (nöt, fläsk). 

Grillsåsen/dipsåsen är en variant av den katalanska Romescon men med en hel del Provence i sig. 

Gör så här:

Dela 2 st röda spetspaprikor, rosta i ugn ihop med 2 stora vitlöksklyftor och en skvätt olivolja. Skalet upp. När skalet börjar bli svart, ta ut och lägg i en platspåse eller på en tallrik med plastfolie över. Låt vila några minuter. Pilla sedan bort skalet på paprikorna och vitlökarna. Mixa dem till en slät massa. Häll över i skål och blanda med 1 burk Crème Fraiche (2 dl), 1 tsk mortlade fänkålsfrön och 1 msk Pastis. Smaka av med salt och peppar. Vill man ha lite sting så blandar man med fördel i några droppar Tabasco. Självfallet kan man byta ut Crème Fraiche mot matlagningsyoghurt. Då får man en något syrligare sås. Smaklig spis!