4010
post-template-default,single,single-post,postid-4010,single-format-standard,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

AAA + Faktum = Väggnovell

Tidigt i våras hörde Faktum av sig till oss och ville ha hjälp med att skapa uppmärksamhet kring den femte utgåvan av Faktum Novell. Det hela utmynnade i en idé inspirerad av historiska väggtidningar i olika kulturer som ett sätt att sprida det fria ordet till fler. Varje novell har tryckts upp som väggnovell (A1 poster) och sätts upp på olika platser i landet för att nå ut till fler, och gärna spridas i SoMe. Igår var det releasefest i Gatenhielmska husets trädgård, där några av författarna bl a Ia Genberg och Eja Ikonen medverkade.

Årets utgåva innehåller 14 noveller och medverkar gör; Ia Genberg (Augustprisvinnare 2023), John Ajvide Lindqvist, Marcus Berggren, Ewa Fröling, Rebecka Åhlund, Bengt Ohlsson, Faktumförsäljaren Eija Ikonen och 7 debutanter; Lisa Andersson, Soraya Bay, Saga Stigsdotter, Lisa Kennebjörk, Cathrin Monell, Ronny Söderlind, Elin Dofs. Årets illustratör är Björn Karlsson.

– Väggnovellerna är ett demokratiskt sätt att göra litteraturen synlig på gatan. Faktum Novells styrka är den höga kvalitet som texterna bär, tillgängligheten och den stora betydelse varje köp har för försäljarna, säger Faktums chefredaktör Sarah Britz.

Faktum Novell kostar 100 kr. Köp den!

 

Fakta om Faktum:

Faktum är en gatutidning som grundades i Göteborg 2001. Idag säljs Faktum på flera orter i Sverige; Malmö, Lund, Ystad, Helsingborg, Kristianstad, Växjö, Jönköping, Värnamo, Halmstad och Karlstad. 

Försäljarna köper tidningen för 50 kronor, säljer den för 100 kr och behåller mellanskillnaden. 

Att sälja Faktum är ett jobb, inte välgörenhet.