3845
post-template-default,single,single-post,postid-3845,single-format-standard,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Vårt påskägg till er – A1

Ägg står ju för födelse och vad känns då bättre än att fylla årets, ej AI-genererade, påskägg med vår spellista A1 ; som består av olika artisters förstlingsverk, dvs låtar som är placerade som låt 1 på A-sida av en artists debutplatta (LP). Förvånansvärt många av dessa förstlingsverk har blivit hits och klassiker som varit tongivande för artistens karriär… och/eller ibland inte … Många band/artister har spelat ihop rätt länge när de äntligen får ge ut sin debutplatta (iallafall förr) och då placerade man förstås sin ”bästa” låt som nummer 1. Eller vad sägs om; Welcome To The Jungle, Skicka ett vykort älskling, Good Timed Bad Times, Rock ’n’ Roll Star, 1969, Sunday Morning, Running with the Devil, Radio Free Eurorpe, Blitzkrieg Bop, Brown Eyed Girl, Känn ingen sorg för mig Göteborg, Suzanne, Straight Outta Compton, Can’t Get Enough, Främling, We’re Only In It For The Drugs, I Saw Her Standing There… Ja listan kan göras lång, idag (30/3 -24) typ 176 låtar men den uppdateras ständigt. Vi önskar skön påsklyssning! 

(Vissa låtar kan ha släppts tidigare på singlar, EPs, mini LPs, samlingsplattor eller på specifika utgåvor i ett enskilt land.)

Länk: https://open.spotify.com/playlist/3tRK3oR9gPCUvuYb1qhygB?si=2a3e31611e854715