3448
post-template-default,single,single-post,postid-3448,single-format-standard,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

X-tramaterial (X:2)

Under dessa 10 år har vi också ”fuskat” lite inom närliggande skrån. I minst 2 år jobbade vi halvtid med att utveckla ”Vera”, vår idé om en långserie för tv (”SKRÄLL!” den utspelade sig i reklamvärlden under tre decennier, massor av ”based on a true story-material”), tillsammans med stort engagemang och support av Lena Runge och två olika produktionsbolag sökte vi och fick utvecklingspengar för att jobba vidare med manus till en tv-serie.  Längre än så kom vi inte. Vi var envisa rookies i en bransch där allt tar väldigt lång tid och hade vi orkat tre år till så kanske… Vi fick faktiskt ett erbjudande om att göra om serien till en miniserie (45-minutare) på Kanal 5… Till det tackade vi nej! Men vår idé och manus finns kvar – det är aldrig för sent!

Tillsammans med våra vänner Lotta och Johan (skapare av Vår Tid Är Nu/SVT) i Haverdal gjorde vi 2 kokböcker kopplade till just tv-serien Vår Tid Är Nu säsong 1 och 2. Idén var att kokböckerna skulle spegla tiden, maten, människorna och mötena på restaurang Djurgårdskällaren. Dåtidens smaker för nutidens smaklökar. Tillsammans skapade vi recept, lagade mat, fotade mat, skrev och formgav och gjorde PR. Till säsong 3 tog vi, istället för en bok, fram ett antal recept, lagade och fotade som sedan lades upp direkt på SVTs receptsida. Båda böckerna vann fina priser i den internationella tävlingen Gourmand Cook Book Awards – bok 1 vann brons och bok 2 vann guld. Bok 2 vann även ”bästa kokbok genom tiderna kopplad till en tv-serie”. Roligt ändå. Tyvärr ställdes den prisutdelningen, i Louvren Paris sommaren 2020, in på grund av pandemin.

Vi tycker att det är både inspirerande och insiktsgivande att ”fuska” i närliggande skrån. Ett bra sätt att få insyn i andra sammanhang och lära sig nya saker. Allt hänger ihop.

 

Det här är det andra i en serie inlägg om vad vi tror på, vad vi gjort, vad vi inspirerats av, hur vi gör och vad vi lärt oss under de senaste 10 åren. To be continued …