3172
post-template-default,single,single-post,postid-3172,single-format-standard,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Grattis Folkets Bio Växjö! Årets biografinnovatör

Kul att kreativ kommunikation uppmärksammas och ger resultat! Årets Biografinnovatör* 2022, är Victoria Jensen, verksamhetsutvecklare på Palladium Folkets Bio i Växjö.

Sedan i somras samarbetar vi med Folkets Bio i ett publikutvecklingsprojekt för deras biografer i Växjö, Malmö, Luleå, Visby och Jönköping. Projektledare är Gisela Ritzén och Hanna Sersam. Under hösten har vi utbildat och handlett dem i varumärke och kommunikation. Syftet är att få dem att våga vara kreativa i sin kommunikation. Viktigast har varit att utmana biograferna att sätta mål för kommunikationen och kommunicera mer än bara filmerna. Att öppna upp bakom kulisserna, överraska och skapa personligt innehåll för att locka publiken. Att positionera sig! Därför känns utmärkelsen extra kul, juryns motivering talar för sig själv.** Lyssna gärna på inslaget från SR P1.

 

*För tredje året i rad delar Biografcentralen och Bio.se ut utmärkelsen Årets Biografinnovatör. Priset delas ut till en person inom biografbranschen som gjort något utmärkande för biografbranschens utveckling. Årets Biografinnovatör 2022 är Victoria Jensen, verksamhetsutvecklare på Palladium Folkets Bio i Växjö. 

**Och motiveringen lyder: “Att nå ny publik är en utmaning för många biografer. Men med god vilja, kreativitet och digitala verktyg kan man komma långt! Genom innovativa och personliga inlägg på sociala medier har Årets Biografinnovatör nått ut till många fler av sin orts invånare och omvandlat dem till biobesökare!

Med en drivkraft som handlar om att nå den publik som aldrig tidigare varit på biografen arbetar Victoria Jensen metodiskt kring inlägg på sociala medier. Vad som fick sin början under Covid19-pandemin, med glimten i ögat kring nya förutsättningar för biografbranschen, har med humor, kreativitet och kontinuitet tagits till en ny nivå.

Med en blandning av filmmaterial, veckans program och en personlig inblick bakom kulisserna på biografen, lyckas Årets Biografinnovatör 2022 leverera det där lilla extra som når ut och lockar både ny och gammal publik till biografen!”