3087
post-template-default,single,single-post,postid-3087,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 09.06.22

Tillbaka i grått. Den 10 juni 1935 grundades Alcoholics Anonymous (Anonyma Alkoholister, AA). Grundare var börsanalytikern William Griffith Wilson och läkaren Robert Holbrook Smith. De båda männen hade grava alkoholproblem, men när de träffades upptäckte de att de tillsammans kunde hjälpa varandra att sluta dricka. Så föddes idén om att hjälpa fler personer att bli kvitt ett alkoholmissbruk utan att behöva skylta med att man fick hjälp. Drygt 85 år senare är AA en internationell gemenskap av kvinnor och män ur alla samhällsklasser, som delar egna erfarenheter kring alkoholism och tillfrisknande. Det finns idag över 116 000 Anonyma Alkoholist-grupper i 180 länder.

Veckans låt är skriven av en man som inte har några problem med att vara öppen med sitt missbruk, och som vet hur svårt det kan vara att stå emot …

”Allt jag skriver är saker som alla varit med om på sätt och vis. Om man inte utgår från sig blir det bara ett tomrum, där man inte kan nå till nån annan eller sig själv”, säger Matti Ollikainen, i Franska Trion.

Nu tar vi helg och hoppas att solen hittar tillbaka ur det grå!

”Jag sa till mig själv: ”Det är någonting i detta hus som hindrar mig från handling.”

Jag sa till mig själv: ”Det är någonting i detta hus som stoppar min förvandling.”

Jag är tillbaka i grått igen, jag har gått tillbaka i fällan igen

Jag har lurat mig själv igen

Och kraften är slut, jag kan inte ta mig ut

Jag är tillbaka i grått igen!”