2962
post-template-default,single,single-post,postid-2962,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 07.01.22

7 januari. Klämdag. Begreppet klämdag lanserades i Sverige på 60-talet. Det är en ”benämning på enstaka arbetsdag som infaller mellan en helgdag och en annan arbetsfri dag” enligt Nationalencyklopedin. På vissa arbetsplatser är man ledig, på andra kanske man får ta en semesterdag och vara ledig om arbetet tillåter. Till exempel denna fredag som ligger inklämd mellan Trettondagen och en vanlig lördag. 
 
Ganska skönt ändå – och man kanske inte ska underskatta vad som händer när vi är lediga … för att citera Nalle Puh: ”Doing nothing often leads to something”… 
 
Årets första fredagsbit, med den för dagen passande titeln Lazy, är från Deep Purples legendariska album Machine Head som för övrigt 50-årsjubilerar i år. Livevideon med jättelångt intro och hårt hammondorgel / gitarrbattle är från en spelning någonstans i Skandinavien 1972. Vi önskar er en lat och bra helg! 
 
”Lazy you just stay in bed
Lazy you stay in bed
You don’t want no money
You don’t want no bread”