2956
post-template-default,single,single-post,postid-2956,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 31.12.21

Så lurad. 2021 sicket skitår! Till en början såg året lovande ut, förväntningarna var höga, framåt våren var optimismen på topp men det sket sig… med en bredsladd.

Strax skall vi ringa ut -21 och ringa in 22, dax att samla styrka och mod inför det nya.

Pete Townshend skrev Won’t Get Fooled Again  – årets sista Fredagsbit – om revolution.

Han kände att revolutionen var meningslös eftersom den som tar över är ändå förutbestämd att bli korrupt. Han förklarade att låten var anti-etablissemanget, men att revolutionen inte kommer att förändra någonting i det långa loppet, bara att människor kommer att skadas.

Townshend skrev på sin blogg om låten: ”It is not precisely a song that decries revolution – it suggests that we will indeed fight in the streets – but that revolution, like all action can have results we cannot predict. Don’t expect to see what you expect to see. Expect nothing and you might gain everything.”

– de höga förväntningarnas besvikelse alltså… Kanske är det så vi skall tänka… med lågt ställda förväntningar kan vi vinna allt!

Önskar er alla ett gott slut och ett gott nytt år! 2022 – We don’t get fooled again!

”Meet the new boss, Same as the old boss.”