2934
post-template-default,single,single-post,postid-2934,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Snowtroller

Stellar Equipment hyllar Skandinavisk skidkultur med en parodi på ”Sällskapsresan 2 – Snowroller”. Kul grepp! Skid- och outdoorfotografen Felix St. Clair-Renard i både ”Snowroller” och ”Snowtroller”. Felix var en stor förebild på 80-talet. Om man gled förbi Adams Sport och Felix’ jeep stod utanför var lyckan gjord, ”– Wow Felix är här!”

Stellar Equipment startades i Åre 2014. ”Bolagets affärsidé är att tillverka skidkläder med hög kvalitet för försäljning helt digitalt, i egna kanaler, utanför branschens invanda mönster med återförsäljare och agenter. Produkter och färger återkommer år efter år hos bolaget som ser kollektioner som ett skällsord, och har valt att helt stå utanför reatänk och priskampanjer.” 

Fredrik Dahl, som är vd, säger: ”Från mitt perspektiv så kände jag att utvecklingen hade gått åt fel håll under lång tid. Det är allt fler i kedjan av agenter, distributörer och butiker som ska vara med och dela på kakan. Ingen får ihop kalkylen. Varken återförsäljarna eller varumärkena tjänar några pengar och det blir bara mer och mer varor som till slut hamnar på någon outlet. Det känns lite dödsdömt”, säger Fredrik Dahl.

Efter 5 år var omsättningen över 100 miljoner. Kul!