2913
post-template-default,single,single-post,postid-2913,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 19.11.21

It’s A Man’s Man’s Man’s World. James Brown spelade in låten 1966, texten skrevs av Betty Jean Newsome, dansare, körtjej och dåvarande flickvän till The Godfather of Soul. Hon har senare hävdat att hon skrev hela låten själv. Säkert var det så. Låten är skriven och inspelad i form av en predikan. Tanken var att denna låt skulle bli veckans Fredagsbit, men så läste jag att Neneh Cherrys låt Woman från 1996 är en s.k. ”answer song” till It’s A Man’s Man’s Man’s World, alltså ett svar på den låten. Och vad passar väl bättre då än att spela den på Internationella Mansdagen.

Ha en fin helg och var snälla mot varandra!

 

”This is a man’s world, this is a man’s world

But it wouldn’t be nothing, nothing without a woman or a girl…”

”This is a woman’s world, this is my world

This is a woman’s world, for this man’s girl

There ain’t a woman in this world, not a woman or a girl

That can’t deliver love to a man’s world…”