2883
post-template-default,single,single-post,postid-2883,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 15.10.21

 ”If you’ve been sexually harassed or assaulted write ‘me too’ as a reply to this tweet.” Den 15 oktober 2017 publicerade den amerikanska skådespelerskan Alyssa Milano det Twitter-inlägg som drog igång metoo-rörelsen. På ett dygn spreds 12 miljoner inlägg med hashtaggen #metoo för att uppmärksamma omfattningen av sexuella trakasserier och övergrepp och #metoo spreds som ett avgrundsvrål i sociala medier både i USA och över hela världen. Veckans fredagsbit är pepp till alla som outtröttligt säger ifrån och fortsätter kämpa för kvinnor mot tystnadskulturer, för nolltolerans mot sexuella trakasserier, övergrepp och förtryck.
Fin helg på er!
ps. Kolla gärna på SVTs dokumentär om #metoo i helgen.
I’m every woman
It’s all in me
Anything you want done baby
I do it naturally