2870
post-template-default,single,single-post,postid-2870,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 24.09.21

Honda, Honda, faster, faster… Den 24 september 1948 bildade Soichiro Honda sitt bolag – Honda Motor Company.

Soichiro var något av en slacker och hoppade runt bland olika mekanikerjobb men han jobbade oxå som racerförare – kraschade och lade ner det, han jobbade även som barnvakt och amatör destillatör. 1946 tog han över en gammal fabrik och tänkte bygga vävmaskiner, sen försökte han massproducera frostat glas för att snart starta tillverkning av takpaneler i bambu. Han köpte upp ett lager med 2-taktsmoterer som monterades på cyklar och såldes. När lagret med motorer tog slut kom han på, shit jag kan ju bygga egna motorer – jag kan ju bygga motorcyklar!

I Hawthorne, Kalifornia 1961 bildade Brian Wilson och hans kusin Mike Love The Beach Boys tillsammans med Brians bröder; Carl och Dennis och brödernas klasskompis Al Jardine. 

1964 skriver Brian och Mike en bagatellartad hyllningslåt till en Honda motorcykel, en liten Honda 50 som var väldigt lätt att köra.

Jerry Williams & Roadwork gjorde en frän version av låten på sin platta ”Too Fast To Live – Too Young To Die” (1977), men vi spettar loss med The Beach Boys original som klockar in på strax under 2 minuter!

Växla ner, ta det lugnt och ha en skön helg.

”It’s not a big motorcycle

Just a groovy little motorbike…”

”better turn on the lights

So we can ride my Honda tonight…”