2769
post-template-default,single,single-post,postid-2769,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 18.06.21

I Love You. 18 juni 1983 släpper den Schweiziska electro-duon Yello, världshistoriens första 3D-vinyl-bildskiva, komplett med 3D-brillor – I Love You.

Yello består av; Boris Blank – musikkonstruktör eller mood maker (som han kallar sig själv…), fd lastbilschaffis och Dieter Meier – sångare, konceptualist, textförfattare och fd Private Banker. Meier var redan som ung mångmiljonär.

Schweiz känns ju inte främst som ett ”kulturland”. Kommer inte på några schweiziska författare, inom konst kommer jag bara på Alberto Giacometti, Paul Klee och H. R. Giger. Le Corbusier… På musikfronten; Young Gods, Krokus, Celtic Frost och Yello! Skriv och berätta i kommentarsfältet.

Veckans Fredagsbit blir, förstås, I Love You från Yellos platta You Have To Say Yes To Another Excess (1983). Videon är regisserad av Dieter Meier. 

Vi tar helg i sann 80-talsanda!

”Driving is a serious game

(I love you) I know

(I love you) I know…”