2629
post-template-default,single,single-post,postid-2629,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 26.03.21

There goes gravity! Måndagen den 26 mars 2021 meddelade Englands två största leksaksåterförsäljare – Woolworths och Hamleys – att de vägrar att sälja den nya Eminem-dockan som precis levererats från USA. En talesperson för Woolworth sa: ”Det visuella intrycket stämmer inte med vår familjeanpassade miljö. Att ha dessa dockor ihop med Barbie-dockor känns inte rätt”. Psykologer varnade även föräldrar som köpte dockorna till sina barn att de omedvetet ger sina barn ok att använda dåligt språk! Moralpaniken spred sig… den ängsliga medelklassen är i uppror…

Året efter släpps filmen 8 Mile med Eminem i huvudrollen och med hans musik. Både filmen och låten Lose Yourself blev feta hits. Låten blev 1:a i 24 länder (inkl. Billboard Top 100), har över en miljard lyssningar på Spotify, sålt i ca 12 miljoner worldwide, laddats ned 10 miljoner ggr bara USA, vunnit Oscar och Grammy för bästa filmlåt. Filmen har oxå vunnit ett flertal priser. Med en budget på $41 miljoner har filmen till dags dato dragit in $243 miljoner…

Fredagsbiten denna vecka blir förstås Lose Yourself.

Vrid upp ert sound system och börja battla… 

förlora er i musiken och ha en skön helg!

”You better lose yourself in the music

The moment, you own it, you better never let it go

You only get one shot, do not miss your chance to blow

This opportunity comes once in a lifetime, yo…”