2361
post-template-default,single,single-post,postid-2361,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 14.08.20

Last Nite. Igår kväll, typ, skulle årets upplaga av Way Out West ha rullat igång. Vi vet ju alla att så icke är fallet.

WOW startades 2007 av bokningsbolaget Luger (sedan 2008 helägt av Live Nation Sweden fd EMA Telstar som i sin tur är ägt av det amerikanska bolaget Live Nation). WOW föregicks av tidigare festivalsatsningar i Slottskogen, Slottskogsfestivalen/Bragebacken där bl.a. Johnny Cash och Van Morrisson uppträtt.

WOW har blivit känt för att vara jävligt ”rätt”, ha ett brett utbud alltid med tunga bokningar, ibland drar bokningar åt hip hop ibland åt dans eller rock. En ganska skön ”Hipsterfestival” med andra ord, ingen tältning… vem orkar det nu för tiden? Tröttnar man är det bara att glida ned i Linné, ta en bit mat och en flaska vin vin för att sedan återvända till festivalen.

Typ 35000 besökare per dag under 3 dagar.

WOW blev oxå omtalade när plötsligt hela festivalen skulle bli vegansk… kanske pga att ett varumärke i ”ickemjölkbranschen” ev. puttade in en stor säck med sponspengar?

Inför WOW 2016 skrev komikern och krönikören Marcus Berggren ett blogginlägg med titeln ”Nej out West” som fick viral spridning. Såhär beskriver han festivalen; ”Varför ska dom förvandla vad som kunde vart en helg av fylla och grov brottslighet till ett scoutläger för laktosintoleranta?”

”Man går ju på festival för att supa bort sina sista barndomsminnen, få herpes av nån med en grön dread och missa minst tre band som man velat se sen man var 15 för att nån tänt eld på sitt eget bajs i ens förtält.” 

Lite så…

Min son, som fick biljett i julklapp, hade gärna velat se The Strokes!

Därför blir Fredagsbiten idag – Last Nite med slyngelrockbandet The Strokes. Låten är från New York-bandets första album Is This It från 2001. Öppningsriffet och låtstrukturen är kopierad rakt av från Tom Pettys American Girl. När Petty hörde att bandet hade erkänt detta flabbade han bara och bjöd in bandet som förband till en av sina turnéer. Stort!

Ha en skön olerig helg, kör gärna lite festival i trädgården eller på balkongen. 

Vrid upp ditt sound system till max och spisa slyngelrock när den är som bäst – Last Nite!

”Last night, she said

’Oh, baby, I feel so down

See, it turns me off

When I feel left out’

So I, I turned ’round

Oh, little girl, I don’t care no more

I know this for sure

I’m walking out that door

Yeah”