2304
post-template-default,single,single-post,postid-2304,single-format-standard,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Paustips: vin.

På Alexén Avehall Advisory (AAA) dricker vi förstås Paxton Organic AAA i sommar. Ett välbalanserat och fylligt vin, funkar bra till bl.a lamm och andra grillade rätter. Men helt ok att bara dricka oxå.

AAA är från Australien, Paxton Wineyards – en familjeägd vingård som sedan 2011 är en certifierad biodynamisk vingård.

Årgången 2018, den som är tillgänglig nu, innehåller Shiraz, Grenache och lite Mourvèdre. Doften är fruktig med fatkaraktär och har inslag av röda bär, peppar, choklad, krossad sten och rök (sic!). Sockerhalt mindre än 3 g/l.

Snygg etikett och coolt namn är oxå viktigt. 129 spänn hos gröna skylten. Skål!