2294
post-template-default,single,single-post,postid-2294,single-format-standard,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Sommarhälsning / Att ta en paus.

Den här våren har inte varit som andra vårar. Ingen har gått fri. Vissa har fått jobba mer än någonsin. För andra har verksamheten tvärbromsat över en natt. Vi som lärt oss tro på vår egen osårbarhet och att vi kan kontrollera allt har från en dag till en annan totalt tvingats ändra vårt sätt att leva. 

Många av oss har denna vår haft en ofrivillig paus full av oro och funderingar … både i det privata och i jobbet. Behöver vi friställa medarbetare? Hur kommer vår marknad att se ut? Kommer vi ens att finnas kvar till hösten? 

När man är stressad är det lätt att känna sig duktig när man gör många saker, istället för att stanna upp och tänka till och göra en genomtänkt sak i taget som verkligen leder framåt. 

Det är hela tiden saker som stör och pockar på vår uppmärksamhet. Kan det till och med vara så att vi blivit lite rädda för att stanna i pausen? Ändå vet vi att de bästa idéerna kommer just när vi gör något annat, står i duschen, diskar eller tar en promenad.

I det uppskruvade samhällstempo vi vant oss vid att leva i är det inte så lätt att vara den som ställer sig upp och försvarar tänkande gentemot görande men kom ihåg att pausen är inte något passivt, hjärnan jobbar för fullt för att hitta rätt lösning. 

Det är i pausen, i mellanrummen, när vi får chansen att stanna och reflektera som våra hjärnor verkligen kommer till sin rätt. Det är då det händer nya saker! 

För de flesta är sommaren ett naturligt tillfälle att ta en paus, reflektera och fundera på om man vill göra någon förändring – privat eller i sin verksamhet. 

Innan ”hjulen börjar snurra igen”, som man så klyschigt säger, behöver vi fundera på om vi verkligen vill tillbaks till var vi befann oss innan c19. Hur vi vill att hjulen ska snurra. Ska vi ta en annan riktning så är det rätt läge att göra det nu!

Vad gör du av pausen? Om den ger dig nya funderingar kring din verksamhet, dess varumärke och positionering, hör av dig efter pausen så träffas vi och pratar.