2270
post-template-default,single,single-post,postid-2270,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 15.05.20

Fredagsbiten: Den 15 maj 1940 öppnar bröderna Dick och Mac McDonald en drive in-restaurang i San Bernardino i Kalifornien, men i och med att tiderna förändrades, människor var bilburna och hade ont om tid, så behövde bröderna ändra sitt koncept. De plockade bort en rad rätter från menyn som bantades ned till åtta rätter – med hamburgare som huvudnummer. Det nya konceptet, snabb service och god mat blev deras lyckokast och verksamheten blomstrade. Sveriges första McDonald’s öppnade på Kungsgatan 4 i Stockholm den 27 oktober 1973. Då fick man betala 4 kr och 75 öre för en Big Mac. Idag finns 37 000 McDonald’s i 118 länder och 69 miljoner kunder per dag. 1,8 miljoner människor arbetar för McDonald’s världen över.

Veckans bit blir en köttbit. Vi önskar en god helg!