2258
post-template-default,single,single-post,postid-2258,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 24.04.20

Fredagsbiten: Den 24:e april 1968 toppade Louis Armstrong englandslistan med låten ”What a Wonderful World” (singeln var även den mest sålda i England det året). Med sina då 66 år och 10 månader var han den äldsta manliga artist som varit etta på listan. Han blev dock brädad 2009 av den då 68-årige Tom ”tjuren från Wales” Jones. 

”What a Wonderful World” skrevs av Bob Thiele och George David Weiss 1967 och var nån form av hoppfull framtidsbetraktelse av vår värld. Då i en politiskt laddad tid. Känns som att den passar väl in i vår tid, just nu!

Låten har förekommit i många filmer och tv-serier, bl.a i ”Good Morning Vietnam” (1988), filmen utspelar sig 1965 – 2 år innan låten spelades in…

Noterbara covers; Nick Cave & Shane McGowen, Eva Cassidy/Katie Melua och Joey Ramone.

Videon är en BBC-inspelning från 1967.

Ha en skön helg i isoleringen och kramas på distans.

”I see friends shaking hands

Saying, ’How do you do?’

They’re really saying

’I love you’… 

Yes, I think to myself

What a wonderful world

Oh yeah”