2233
post-template-default,single,single-post,postid-2233,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 10.04.20

It was fifty years ago today… Den 10:e april 1970 meddelade Paul McCartney vid en pressträff, dock något tvetydigt, att The Beatles som band hade upphört. Anledningen till pressträffen var att McCartney nån vecka senare skulle släppa sitt första soloalbum – McCartney. John Lennon blev fly förbannad, han hade själv lämnat gruppen redan i september 1969 men då hade man kommit överens om att inte säga nåt till media. Det fanns vissa förhandlingar som först behövde göras. Lennons reaktion var: ”Jesus Christ! He gets all the credit for it!”, och senare: ”I started the band. I disbanded it. It’s as simple as that.” 

En dryg månad senare släpptes Beatles sista album– Let It Be, och under 1970 släppta alla Beatlarna soloalbum.

Fredagsbiten idag blir en långfredagskonsert. Beatles sista offentliga framträdande, live på Apple Corps tak Saville Row 3 i London den 30 januari 1969. Billy Preston sitter in på piano. 

Ha en fin och isolerad påsk, håll distansen, ät, drick, läs deckare och var glad!

Mycket nöje!

”Get back, Loretta

Your mommy’s waiting for you

Wearing her high-heel shoes

And her low-neck sweater

Get back home, Loretta… “