2226
post-template-default,single,single-post,postid-2226,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 27.03.20

Tisdag 27 mars 1979 gifter sig Eric Clapton med, sin kompis George Harrisons ex-fru, Patti Boyd. Alla tre hade hängt ihop sedan slutet av 60-talet. Clapton och Boyd blev ett inofficiellt par 1974 när Harrison och Boyd separerade. Men redan 1970 skrev Clapton låten Layla som är en kärleksförklaring till Boyd. Patti Boyd var inte helt nöjd då, hon hade inga planer på att lämna George. Men, det blev som det blev… Harrison och Clapton förblev trots allt vänner, kanske med inställningen att… det som händer, det händer… typ! Clapton och Boyd skilde sig 1988.

Pattie Boyd är en omsjungen kvinna, hon har varit inspirationskälla och ämne för många låtar. Harrison skrev bland annat Something och For You Blue. Clapton skrev en hel drös låtar till Boyd, förutom Layla och uppenbara Wonderful Tonight även Why does Love Have To Be So Sad, Forever Man och skilsmässolåten Old Love. Just den låten var Pattie inte så glad över; ”The end of a relationship is a sad enough thing, but to then have Eric writing about it as well. It makes me more sad, I think, because I can’t answer back.”

Fredagsbiten idag blir Layla, inspelad med Derek and the Dominos (sicket töntigt bandnamn ändå…), här med Clapton från Live Aid 1985. Och visst är det Phil Collins som sitter in på trummor… Collins som förövrigt först spelade på Live Aid-scenen på Wembley i London, (själv och med Sting) och sedan tog Concorden (Concord togs ur trafik 2003) över till Live Aid-scenen i Philadelphia och spelade med Led Zeppelin, Eric Clapton och solo.

Ta hand om varandra i helgen och sjung gärna en kärlekssång till nån du gillar!

”I tried to give you consolation

When your old man had let you down

Like a fool, I fell in love with you

Turned my whole world upside down…”