2185
post-template-default,single,single-post,postid-2185,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 07.02.20

Fredagsbiten: Under guldruschen i slutet av 1800-talet sökte tusentals människor lyckan i guldgruvorna i USA, men arbetsvillkoren var hårda och de flesta blev lottlösa. Den 7 februari 1894 hade arbetarna I guldgruvan I Cripple Creek, Colorado fått nog och den radikala fackföreningen Western Federation of Miners (WFM) gick ut I vild strejk. Det tog hela 5 månader innan facket till slut segrade efter att ha tagit till både bränder och dynamitsprängningar. Vi spelar låten ”Up On Cripple Creek” med Bob Dylans gamla kompband – The Band. Fin fredag på er!

I took up all of my winnings
And I gave my little Bessie half
She tore it up and threw it in my face
Just for a laugh
Now there’s one thing in the whole wide world
I sure would like to see
That’s when that little love of mine
Dips her doughnut in my tea