2156
post-template-default,single,single-post,postid-2156,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 17.01.20

 

Fredagsbiten: Den 17 januari 1981 startade Nikki Sixx och Tommy Lee ett band… Efter att ha svarat på en annons; ”Loud, rude and aggressive guitar player available”, kom Mick Mars med i bandet. Han hade oxå idén till bandnamnet – Motley Cru. Inspirerade av sitt favoritöl Löwenbräu ändrade de stavningen till Mötley Crü… så jävla metal asså! 1:a april samma år – efter lite tjôt – kom Vince Neil med i bandet and the rest is history – som man säger!

I biografin, och sedan filmen, The Dirt kan man följa deras rock n’ roll-liv – dödsfyllekörningar, överdoseringar, slagsmål, porrstjärnor, fängelse, missbruk, re-hab, avhopp…

Låten Kickstart My Heart – som är dagen fredagsbit – refererar till Nikki Sixxs överdos och hur han var ”död” i 2 minuter men räddades tillbaka till livet genom en adrenalinspruta i hjärtat… Steven Adler (trummis i Guns N’ Roses) som tydligen var med vid tillfället hävdar dock att han redan återupplivat Sixx innan ambulansen dök upp… ja ja…

Introt på låten börjar precis som introt på Montroes hit Bad Motor Scooter från 1973. Även gitarriffet i början på låten påminner om riffet i Hell Raiser av The Sweet även den från 1973. Återanvändning när den är som bäst!

Ha en skön helg och ta hand om era hjärtan, ni har bara ett!

”Whoa, yeah

Kickstart my heart

Hope it never stops

Whoa, yeah, baby

Yeah…”