2088
post-template-default,single,single-post,postid-2088,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 06.12.19

Fredagsbiten: Är att glida på en räkmacka en konst eller gällerr det bara att ha flyt? En snubbe som hade rätt bra flyt var Gerald Ford. Han lyckades med bedriften att bli både vicepresident och president för USA utan att nånsin blivit vald av det amerikanska folket. 

Den 6 december 1973 avgick Nixons vicepresident Spirou Agnew pågrund av anklagelser om tidigare skatte- och mutbrott. Nixon fick då själv utse en ny vicepresident, det blev Gerald Ford. När Richard Millhouse Nixon, knappt åtta månader senare, lämnade in sin egen avskedsansökan pga Watergate-skandalen blev Gerald Ford vips president. Geralds fru Betty startade 1982, efter flera års eget missbruk av smärtstillande och alkohol, Betty Ford Center. Värsta sortens räkmackeglidare är de som åker med på dillkvisten på räkmackan (detta enligt min ende vän). 

Att hitta en bra engelsk översättning av idiomet ”glida på en räkmacka” var lite svårt. Tog hjälp av F – en gammal vän, översättare och copykollega. Hans tips är free ride (looking for a free ride). Därför blir Fredagsbiten idag Free Ride med Edgar Winter Group feat. Rick Derringer.

Ha en skön helg och försök att glida lite extra på räkmackan!

”Come on and take a free ride…”