2073
post-template-default,single,single-post,postid-2073,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 22.11.19

Fredagsbiten: 22 november 1986, Hilton Las Vegas. Mike Tyson 20, knockar sin motståndare Trevor Berbick 33 efter 5 minuter och 35 sekunder. Tyson blir då den yngsta tungviktsmästaren i historien… och är än idag (tror jag). Iron Mikes track record ser ganska bra ut – av 58 proffsmatcher vann han 50 av dessa 44 på K.O.

1975 skrev Bob Dylan (tillsammans med Jacques Levy) låten Hurricane om boxaren Rubin ”Hurricane” Carter. Låten handlar om rasism och att Hurricane blev dömd för ett mord han påstod att han inte begått (inte så ovanligt kanske…). Dylan hade läst Carters självbiografi, besökte honom i fängelset och bestämde sig för att skriva låten.

Fredagsbiten idag är Hurricane med Bob Dylan.

ps. 22 november är väl annars mest känd för mordet på John F. Kennedy 1963.

Ha en skön helg och boxas inte för mycket!

”Couldn’ t help but make me feel ashamed

To live in a land, Where justice is a game…”