2070
post-template-default,single,single-post,postid-2070,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 15.11.19

Fredagsbiten: 15 november 1986 skrevs musikhistoria. De 5 topplaceringarna på den brittiska Billboardlistan dominerades för första gången av kvinnor. Etta på listan var Berlin med sångerskan Terri Nunn med soundtracket från Top Gun ”Take My Breath Away.” På andra plats kom Kim Wilde med ”You Keep Me Hangin On”, Trea var ”Walk Like An Egyptian” med Bangles och Susannah Hoffs, fyra var Mel & Kim med ”Showing Out (Get Fresh At The Weekend)” och på femte plats Swingout sister med Corinne Drewery och ”Breakout”.

Svårt att välja låt denna gång, skön åttiotalsnostalgi allihopa, men vi drar igång helgen med Mel & Kim.  Londonsystrarna Melanie och Kim Appleby slog igenom på dansgolven under 80-talet med ett gäng Stock Aitken Waterman-producerade hits. Deras musikkarriär blev tyvärr alldeles för kort, då Mel tragiskt dog i sviterna av cancer 1990, bara 23 år gammal, Kim fortsatte som soloartist och fick några mindre hits. 

Fin helg på er!

You’d better live in love than luxury, it’s alright
And don’t be dining out on foolish dreams every night

O-o-only takes a moment to feel alright
Get fresh at the weekend, showin’ out
Get fresh at the weekend, showin’ out
Showin’ out, showin’ out

#aaaccc #fredagsbiten #corinnedrewery #melandkim #susannahhoffs #kimwilde #terrinunn #women