2057
post-template-default,single,single-post,postid-2057,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 18.10.19

Fredagsbiten: Cats in space. Den 18 oktober 1963 skickas den parisiska katten Félicette ut i rymden. Hon är en av 14 katter som specialtränats inom det franska rymdprogrammet. Félicette var dock den enda katten som överlevde rymdfärden. Félicette hyllades med ett eget internationellt frimärke och står staty på the International Space University i Illkirch-Graffenstaden, Frankrike. Senare fick hon även smeknamnet Felix efter den tecknade seriefiguren Felix the Cat.

Veckans låt är från det brittiska bandet Squeeze’s andra album 1979. Låten blev en av deras största hits och har även figurerat i reklamfilm för bl a ”Smilk”, smaksatt mjölk, tag linen var inte oväntat Cool for Cats. I played this for my cat and he did seem cooler afterwards …

Cool helg på er!

I’m invited in for coffee and I give the dog a bone
She likes to go to discos but she’s never on her own
I said I’ll see you later and give her some old chat
But it’s not like that on the TV when it’s cool for cats
It’s cool for cats (cool for cats)