2043
post-template-default,single,single-post,postid-2043,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 27.09.19

Fredagsbiten: I Get Around. Söndagen den 27:e september 1964 kliver The Beach Boys upp på scenen i Ed Sullivan Show för första gången för att framföra I Get Around. De delade då scenen med tre fräna Hot Rods. Låten skrevs av Brian Wilson och Mike Love (som blev krediterad som medkompositör först 1994 efter en rättsprocess… han har alltid hävdat att det var han och inte Brian som kom på ”round, round, get around”). Låten blev Beach Boys först listetta i USA och deras stora genombrott i England. Låten spelades in i april samma år och då befann sig även bandets manager Murry Wilson – brödernas pappa – i studion. Han började att dissa låten och även Brians sätt att producera. Han raljerade över vilken loser Brian var och hur dålig hans musik var, hävdade att han själv var den verkliga talangen i familjen. När han började gnälla över att det var nåt fel med basgången bad Brian honom att dra och han fick kicken som manager. Men skadan var redan skedd, i december samma år fick Brian ett nervöst sammanbrott och slutade att turnera. Brian har senare sagt: ”We love the family thing – y’know: three brothers, a cousin and a friend is a really beautiful way to have a rock group – but the extra generation can become a hang-up.”
Brian ägnade sig åt att skriva och spela in låtar. Medans resten av bandet varit på turné i Japan hade Brian redan spelat in all musik till det klassiska albumet Pet Sound. Övriga bandet behövde bara spela in sina sångstämmor… Detta mottogs inte enbart positivt från de andra i gruppen…

Så öva på falsettsången, vrid upp volymen och sjung med i raggarlåten. Ha en skön helg!

”Round round get around, I get around, yeah
(Get around round round I get around, ooh-ooh) I get around”