2038
post-template-default,single,single-post,postid-2038,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 13.09.19

Fredagsbiten: Den 13 september 1996 dör Tupac (2Pac) Shakur av de skottskador han ådragit sig vid en drive-by-shooting i Las Vegas sex dagar tidigare. Tupac var i Las Vegas för att se sin kompis Mike Tyson boxas. Tidigare den dagen hade det uppstått bråk i en hotellobby mellan Tupac och en man som senare identifierats som en medlem i  Los Angelsebaserade Blood Street Gang. Några timmar senare färdades Tupac i en bil som kördes av Death Row Records chef Suge Knight. Vid ett rödljus gled en vit Cadillac upp jämsides och började skjuta mot Tupacs bil. Suge blev skjuten i huvudet och Tupac fick ta emot fyra skott. Akutoperation räddade hans liv den kvällen men han dog alltså sex dagar senare pga skadorna.

Tupac anses som en av de mest tongivande rösterna inom hip hop och har sålt mellan 75–100 miljoner album.

Fredagsbiten idag blir ”California Love” med 2Pac, Dr. Dre och Roger Troutman. Låten bygger på ett antal samplingar, t.ex Joe Cockers ”Woman to Woman” från 1972 och ”West Coast Poplock av Ronnie Hudson från 1982. Lyssna på dem och känn igen…

Ok, vrid upp ditt sound system och starta partyt redan nu!

ha en skön helg!

”California knows how to party”

ps. missa inte George Clinton i en roll i videon…