2016
post-template-default,single,single-post,postid-2016,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 16.01.19

Fredagsbiten: ”1-2-3-4”. Fredagen den 16 augusti 1974 ställde sig fyra killar från Forest Hills, Queens på CBGBs scen för att göra sitt första officiella gig som förband till Angel and the Snake. De var klädda i jeans, läderjackor och Converse. Deras riktiga namn var; Douglas Colvin, Jeffrey Hyman, John Cummings och Thomas Erdelyi – mer kända som Dee Dee, Joey, Johnny och Tommy. Inspirerad av ett alias som Paul McCartney använde – Paul Ramone – så tog de det gemensamma efternamnet Ramone och beslöt att kalla bandet för The Ramones. Setlisten för den kvällen bestod av tre låtar; Now I Wanna sniff some glue, I Don’t Wanna Go Down to the Basement och Judy Is a Punk. Det hela var över på 12 minuter. Idag är alla originalmedlemmarna i Ramones döda och i CBGBs gamla lokal på 315 Bowery i New York säljer nu mer John Varvatos sina dyra herrkläder. Några månader efter denna spelning bytte huvudbandet – Angel and the Snake – namn till Blondie. Fredagsbiten idag blir Ramones debutsingel från februari 1976 – Blitzkrieg Bop – skriven till största del av Tommy men med viss hjälp från Dee Dee. Blitzkrieg Bop ligger oxå som första låt på sid A av Ramones debutalbum Ramones (1976).

– Take it Dee Dee!

– 1-2-3-4!