1990
post-template-default,single,single-post,postid-1990,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 21.06.19

Fredagsbiten: Waterloo Sunset. Idag fyller Sir Raymond Douglas (Ray) Davies, ”the Godfather of Brit pop”, 75 år. Sångare, gitarrist och låtskrivare i The Kinks. The Kinks ansågs vara det mest brittiska bandet i The British Invasion och har influerat många band både i USA och i England. De har oxå kallats ”the original punks”. 1965 bestämde sig Ray för att skriva smarta låtar, han ville ta avstånd från den amerikanska ”tra-la-la-stilen” – ”I decided I was going to use words more, and say things”. Fredagsbiten idag är: Waterloo Sunset – en sång om ett kärlekspar som träffas på Waterloo Station varje fredagskväll och promenerar över Waterloo Bridge…

Ha en skön midsommar, jobba lite på gräsfläckarna och mixa inte för många sorter…

Ray Davies och The Kinks!

”As long as they gaze on Waterloo sunset, They are in paradise”