1976
post-template-default,single,single-post,postid-1976,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 24.05.19

Fredagsbiten: Jumpin’ Jack Flash. En morgon på Keith Richards landställe Redlands, vaknar Mick Jagger av att nån klampar utanför hans fönster. Han frågar: vad var det? Keith svarar: Ah, det är Jack, det är jumpin’ Jack!
Det var Richards trädgårdsmästare Jack Dyer som förde oväsen. De skrev låten och tänkte att den skulle vara med på Beggar’s Banquet, som de höll på att spela in, men kände att den blev så bra att de vill släppa den som singel direkt. Låten släpptes den 24 maj1968, typ en månad efter att den spelats in.
Lipsillen Bill Wyman hävdar att det faktiskt var han som kom på riffet en dag i studion, hamrandes på pianot medans de satt och väntade på Mick och Keith som var sena… Keith hävdar å sin sidan att det är ett av de riff han är mest stolt över.
Jagger har berättat att texten handlar om: ”It’s about having a hard time and getting out. Just a metaphor for getting out of all the acid things.” Jumpin’ Jack Flash är den låt Stones spelat live flest gånger, den har spelats på alla turnéer sedan 1968. Promotionfilmen som spelades in, dagens fredagsbit, med Keith och Brian Jones i mosquitobrillor och alla sminkade är ju hur frän som helst. Tillochmed Bill rockar…

Stones näst bästa låt, eller vad tycker ni?

Ha en skön helg och vrid upp fullt ställ på högtalarna!

”But it’s all right, I’m Jumpin’ Jack Flash, It’s a gas, gas, gas!”