1909
post-template-default,single,single-post,postid-1909,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 29.03.19

Fredagsbiten: I mars 1964 släppte Stan Getz och João Gilberto albumet Getz/Gilberto. Den blev en klassiker och vann många priser, sålde över 2 miljoner exemplar enbart under det året den släpptes. Plattan anses ha populariserat Bossa Nova världen över. De flesta bitarna på plattan skrevs av Antônio Carlos Jobim som oxå spelade piano på inspelningarna. Klassiska låtar från plattan är; The Girl from Ipanema, Corcovado (Quiet Nights of Quiet Stars) och Desafinado. På de två första hörs Astrud Gilberto. Hon är född i Salvador, Bahia i Brasilien och var tidigare gift med João Gilberto. Innan dessa inspelningar hade aldrig tidigare uppträtt professionellt. Ganska okej debut… 

Idag fyller hon 79… vi höjer glasen dansar lite lätt på stället och lyssnar på Astrud och Corcovado (Quiet Nights of Quiet Stars). Corcovado betyder puckelrygg på portugisiska och låten refererar till berget Corcovado i Rio de Janeiro där den kända Jesus-statyn står.

 

I who was lost and lonely

Believing life was only

A bitter tragic joke, have found with you

The meaning of existence, oh my love