1891
post-template-default,single,single-post,postid-1891,single-format-standard,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Bite Studios

I december 2015 hade vi Bite Studio och William Lundgren som case i Yrgo ADCWs slutkurs: Kreativitet, Idé och koncept. William pratade med eleverna om humanekologi och om att tusentals människor dör varje år på grund av skador kopplade till bomulls- och klädindustrin. ”Gamla affärssystem upprätthåller stora miljöproblem och få arbetare kan idag leva på sina löner. Få klädmärken tar ansvar, i princip alla håller käft” sa William och fortsatte ”Som en direkt motreaktion startade vi ett klädmärke och tillika rörelse vars uppgift är att leverera ett sofistikerat långfinger till en allt för stillastående bransch”.

Gillar det där med ett ”sofistikerat långfinger”…

Idag läser vi på Vogue UK att Bite Studios har utmärkt sig i Vogue Italias och Yoox ”Next Green Talent” som riktar sig till unga designers som tänker hållbart i sin kreativa vision.

Grattis William och Bite Studios!

https://www.vogue.co.uk/article/how-sustainable-label-bite-studios-came-to-redefine-sophisticated-elegance

Bild: bitestudios.com