1792
post-template-default,single,single-post,postid-1792,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 02.11.18

Fredagsbiten: Florence Greenberg på hemmafrulivet och kastade sig in i musikbranschen. Ett bra beslut skulle det visa sig. Florence Greenberg blev en av de första kvinnliga skivbolagsdirektörerna och beskrev sig själv så här; ”A white woman who was in a black business and who couldn’t carry a tune.” Uppenbarligen hade hon grym känsla för vad som skulle bli en hit. Florence Greenberg är kanske inte så känd för den stora massan, men genom åren upptäckte och producerade Greenberg artister och hits som, the Shirells (ett av de första så kallade tjejbanden), ”Dedicated to the One I Love”, the Kingsmens ”Louie, Louie,” the Isley Brothers ”Twist and Shout,” Burt Bacharch-Hal Davids ”Raindrops Keep Fallin’ och inte minst veckans låt ”Walk on By” … som vi väljer till minne av Florence Greenberg som dog 2 november 1995, 82 år gammal.

Greenberg fick höra Dionne Warvicks röst på en demo som kompositören Burt Bacharach skickat och erbjöd henne skivkontrakt 1962. På singelomslaget var hennes efternamn felstavat, det stod alltså Warvick istället för Warrick, som hon egentligen hette, Dionne började använda Warvick istället och resten är musikhistoria … Av kvinnliga artister är bara Aretha Franklin som haft flera låtar placerade på den amerikanska musiktidningen Billboards singellista Billboard Hot 100. Dionne Warvick är för övrigt kusin med Whitney Houston.

 

Ta det lugnt i helgen! Walk on by …

 

If you see me walking down the street
And I start to cry each time we meet
Walk on by, walk on by

 

#fredagsbiten #aaaccc #florencegreenberg #dionnewarvick#walkonby #tiararecords #scepterrecords #wandrecords #tgif