1783
post-template-default,single,single-post,postid-1783,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 26.10.18

Fredagsbiten: 26 oktober 1970 släpptes låten Your Song som b-sida på singeln Take Me To The Pilot i USA. Ganska snart fick man switch så att Your Song låg på a-sidan istället. Bernie Taupin skrev texten över frukost en morgon och Elton hävdar att det tog honom 20 minuter att skriva låten senare samma dag, efter att han fått texten från Bernie. De har idag tillsammans skrivit över hundratalet låtar och räknas in bland de stora låtskrivare paren; Lennon/McCartney, Jagger/Richards, Bacharach/David osv…

När John Lennon hörde låten första gången lär han ha sagt: ”Great, that’s the first new thing that’s happened since we (The Beatles) happened.”

Ha en skön helg och kramas!

Vrid upp volymen, sätt dig bekvämt och avundas Eltons virkade väst.

”I know it’s not much but it’s the best I can do

My gift is my song and this one’s for you…”