1761
post-template-default,single,single-post,postid-1761,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 28.09.18

Fredagsbiten: Sympati för djävulen…Nu när Bokmässan är i full gång tänkte vi lyfta en låt – av hur många som helst – som funnit inspiration via litteraturen. 1967 översattes Michail Bulgakovs Mästaren och Margarita till engelska och gavs ut. Marianne Faithfull gav boken till Mick Jagger som, inspirerad av boken och av Baudelaires verk skrev Sympathy for the Devil. Efter att ha testat den i ett gäng olika versioner – bland annat som ballad och nån form av Bob Dylansk folksång – knäckte Keith Richards idén att göra den som en samba. In med congas och maracas. Nicky Hopkins kör pianot och Keith adderar den sköna basgången. Låten spelades in i Olympic Studios i London i juni 1968 och släpptes senare samma år – alltså 50 år sedan!

I kören (wow wow) hörs bland annat Anita Pallenberg och Marianne Faithful.

Vräk på utav bara helvete och kalla det en dag! (Fatboy Slim Remix)

”Pleased to meet you, Hope you guessed my name, oh yeah, But what’s puzzling you, Is the nature of my game, oh yeah, get down, baby”