1721
post-template-default,single,single-post,postid-1721,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 17.08.18

Fredagsbiten: ”Indeed I did have a relationship with Miss Lewinsky that was not appropriate. In fact it was wrong…”, citatet kommer ifrån Bill Clintons tv-sända tal den 17 augusti 1998. Den 26 januari samma år var det annat ljud i skällan: ”I did not have sexual relations with that woman’, Miss Lewinsky. These allegations are false and I need to get back to work for the American people.” Gamle Billy Boy slirade väl lite på sanningen där, han hade oxå tydligen lite problem medatt definiera vad som menas med en ”sexuell relation”. Han tänkte kanske, hallå om min 22-åriga pryoelev suger av mig 9 ggr. i Ovala rummet så kan det ju inte vara en relation, båda måste väl vara aktiva för att det skall kallas relation…
Det hade ju passat bra att ha Pink Floyds Have a Cigar som fredagsbit idag. Med tanke på texten: ”Come in here, dear boy (girl), have a cigar, You’re gonna go far, You’re gonna fly high, You’re never gonna die, You’re gonna make it if you try, They’e gonna love you.” Men vi väljer istället Clintons kampanjlåt från 1992: Don’t Stop med Fleetwood Mac. Låten skrevs av Christine McVie och finns med på gruppens klassiska album Rumours från 1977. Texten handlar om hennes skilsmässa med sin man och bandkollega John McVie och hur hon tycker att han måste se framåt… ”Yesterdays gone…”. Lite lustigt kan tyckas att på samma platta finns även Lindsay Buckinghams låt Go Your Own Way som handlar om hans och Stevie Nicks separation. Båda låtarna tillhör gruppens största hits!

På söndag fyller Bill Clinton 72 bast – Have a cigar Bill!
Monica Lewinsky är idag 45 år och kallar sig aktivist, 2015 höll hon ett Ted Talks som visats nästan 13 miljoner ggr.
Christine McVie är 75 år. Förra året släppte hon en platta ihop med förra bandkollegan Lindsay Buckingham.

I dessa valtider kan vi behöva lite tro på framtiden, ha en skön helg, vrid upp volymen och sjung med…

”Don’t stop thinking about tomorrow
Don’t stop, it’ll soon be here
It’ll be, better than before
Yesterday’s gone, yesterday’s gone…”