1678
post-template-default,single,single-post,postid-1678,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten: 29.06.18

Fredagsbiten: Ok, talk to you (Tokyo?), South America, Australia, France, Germany, UK, Africa! 29 juni 1985 befann sig David Bowie och Mick Jagger i Abbey Road Studios för att spela in en cover av låten Dancing in the street! Låten, som är skriven av bl a Marvin Gaye, blev populär när den släpptes av Martha and the Vandellas 1964. Bowies och Jaggers version gjordes inför den kommande välgörenhetskonserten Live Aid som skulle hållas den 13 juli 1985 på Wembley Stadium och på JFK Stadium.

Tanken var från början att Mick och David skulle framföra låten live tillsammans under konserten via satellitlänk, David i London och Mick i Philadelphia. När de insåg att det blev nån sekunds fördröjning på ljudet från satellitlänken så la de ner de tankarna. Ingen av dem vill ju stå och mima till sin förinspelade röst. 

Efter inspelningen i studion – som satt efter två tagningar – drog de till Docklands för att spela en video till låten. Den videon har varit föremål för en massa diss. Underlig koreografi, konstiga kläder etc. I tv-serien Family Guy utnämner Peter Griffin videon till: ”the gayest music video of all time”. Det har gjorts några roliga ”spoofvideos” på låten där man tagit bort musiken och förstärkt Mick och Davids tänkta ljud när de dansar och hoppar. Ganska kul ändå! Videon visades iallafall två gånger under Live Aid-konserten.

Party on! På dansskorna, vrid upp volymen och dra ut på gatan!

Ha en skön helg!

”Oh, it doesn’t matter what you wear, Just as long as you are there…”