1669
post-template-default,single,single-post,postid-1669,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 22.06.18

Fredagsbiten: Midsommar 1967 släpper Jefferson Airplane singeln ”White Rabbit”. När sångerskan och textförfattaren Grace Slick skriver låten hemma vid sitt röda piano, inspirerad av av den brittiske författaren Lewis Carrolls bok “Alice’s Adventures in Wonderland” har hon inte en tanke på att hennes låt ska komma att bana väg för den psykedeliska rocken och inspirera generationer. Fast enligt Grace Slick missade de flesta vad låten egentligen handlade om;

”Parents were criticizing a generation’s choices while sitting there with their glasses of scotch. They also seemed unaware that many books they read to us as kids had drug use as a subtext. Peter Pan uses fairy dust and can fly, Dorothy and her friends in “The Wonderful Wizard of Oz” cut through a poppy field and wind up stoned and fast asleep.”

Idag är Grace Slick 79 år och tycker fortfarande att ”White Rabbit” är en bra låt, men att det som sagt är lite synd att inte fler fattade undertexten … ”I’m not a genius but I don’t suck. My only complaint is that the lyrics could have been stronger. If I had done it right, more people would have been annoyed.”

”One pill makes you larger, and one pill makes you small
And the ones that mother gives you, don’t do anything at all

Go ask Alice, when she’s ten feet tall”

 

Så. Dansa ut i Midsommaraftonen och glöm inte 7 sorters blommor under huvudkudden!