1573
post-template-default,single,single-post,postid-1573,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 06.04.18

Fredagsbiten. Brighton, 6:e april 1974. Sven-Olof Walldoff, iklädd full Napoleonuniform, äntrar scenen. … 2, 3, 4! Abbas väg att erövra världen tar 2 minuter och 46 sekunder. Björn & Bennys catchy up-tempolåt, Stikkans text som låter slaget vid Waterloo stå som metafor för en kärlekshistoria. Inger Svennekes kläder – med en blinkning åt Bowie, Bolan och The Sweet, Björns fräna gitarr, Agneta och Fridas koreograferade moves på scenen … klart det blev succé! Sveriges första vinst i Eurovision Song Contest och Waterloo har oxå röstats fram som den bästa vinnaren genom tiderna.

Många som är uppväxta under 70-, 80- och kanske 90-talen kan nog känna igen sig, mimandes till låten med hopprep som mikrofon. 44 år sedan idag!

Ha en skön helg! Vrid upp volymen, dra på platådojjorna ta fram hopprepet och sjung med …

ps. BBCs kommentator David Vine ger ju en ”fin” bild av Sverige men har lite problem med medlemmarnas namn …