1510
post-template-default,single,single-post,postid-1510,single-format-video,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Fredagsbiten 16.02.18

Listan på artister som anklagas för att ”leda ungdomen i fördärvet” kan göras lång: Elvis Presley, Little Richard, Black Sabbath, Kiss, Alice Cooper, WASP, NWA, Marilyn Manson och … Tracy Marrow, aka Ice-T. född 16 februari 1958, är en amerikansk rappare, författare och skådespelare. Artistnamnet ”Ice-T” tog Marrow efter författaren Iceberg Slim. Tillsammans med Ice Cube, Paris och N.W.A. var han en av de första inom gangstarap. I början av 90-talet fick Ice-T många att ställa sig upp och skrika i protest. Anledningen till de höga rösterna var låten ”Cop killer”, med nystartade rapmetalbandet Body Count.

Hans texter har kritiserats för att vara aggressiva, men om man lyssnar så finns det mer, många av hans låtar handlar också om baksidorna av gangstalivet. Sedan 2000 spelar han rollen som Odafin Tutuola i Law & Order: Special Victims Unit, en av USA:s mest framgångsrika dramaserier.

“With cocaine, my success came speedy/Got me twisted jammed into a paradox/Every dollar I get, another brother drops”. The gangster asks “Is this a nightmare? Or the American dream?” but also states “But since I don’t know, and I ain’t never learned/I gotta get paid, I got money to earn”.

Veckans låt är New Jack Hustler, där han bl a samplar Sly & the Family Stone’s ”You Can Make It IF You Try” – the perfect backdrop for the timeless line…

 

”I got nothin to lose, much to gain,
In my brain, I got a capitalist migraine.”

 

Vrid upp och ta helg!

 

#fredagsbiten #aaaccc #icet #bodycount #odafintutola#lawandorder #heymrhowdoyoumakeyourmoney