780
post-template-default,single,single-post,postid-780,single-format-standard,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Kort spaning från Fast Food & Café 2015

Nordens största Fast Food- och Cafémässa. ca. 175 utställare. Det är en fackmässa som riktar sig mot café, restaurang mm. Där av väldigt mycket halvfabrikat. Intressant att se hur mycket ”fäbodifieringen” har drabbat brödbranschen, flera utställare som försökte förmedla den där franska pittoreska lantbagerikänslan på sina processade bake off-bröd. Någon hade till och med en tagline; ”Den hembakade känslan med industrins precision och leveranssäkerhet”. Vi såg många små äppelmusterier som erbjöd press av egen frukt utan tillsatser eller socker. Bland annat Rudestams. Gott och nyttigt! Vidare presenterade Salma Lax; Salma Raw – ett fast food- picknickkoncept. 90 gram färdigskuren lax, en ponzusås och lite sesamfrön. Bra för lunch, picknick… ca 90:- kommer den att kosta i butik. Kanske lite dyrt för 90 gram lax. Lindahls och Skåne Mejerierna presenterade en svensk ghee (ghi); 100% smörfett utan vatten eller proteiner. Vanligt i indisk och pakistansk matlagning. Även förekommande i vissa arabländer. Undrar varför ingen svensk producent gjort det tidigare. Slutligen hade vi ett långt och intressant snack med Tina från Oatly som berättade om deras resa och deras spännande produkter, den fina designen som FB tagit fram. De satsar mycket på event och mötet med människor. De har synts en del på festivaler och så runt i landet i sommar. Fick med oss lite produktprover, snygga t-shirts och fräna tatueringar.