448
post-template-default,single,single-post,postid-448,single-format-standard,stockholm-core-2.1.6,select-theme-ver-7.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Ljus och fräscht, vitt vinner? (NCC på trendspaning…)

I ett pressmeddelande från NCC (2015-01-14) redogör de för en undersökning de gjort om vad 821 av deras hyresgäster väljer för typ av kök. Att de flesta, ”tvärt emot alla trender” väljer ljus och fräscht när det gäller köksinredning beror nog inte på att vit och minimalistiskt är tillbaka. Något som GP hakar på och skriver en sida om ”att vi överger industri- och retrotrender…”. Det beror nog snarare på att; 1. de frågade till hör med stor säkerhet inte grupperna; inovators, early adopters och kanske inte ens early majority. Snarare då late majority eller laggards. (se. bild) Alltså ganska långt bort från de som sätter trender… Inget fel i det, där finns de stora pengarna! 2. ängsligheten är stor, många funderar nog på om de skall våga testa nått nytt nån ball färg men väljer till slut vitt – vitt funkar alltid… typ! 3. Ofta är det ju så oxå att när du flyttar så får du återställa till vitt om du har valt något som är ”lite utöver det vanliga”. Så trendspanarna på NCC får nog skriva att vanligt folk inte vågar välja något annat än vitt… tyvärr! Att GP hänger på, köper hela grejen och ger NCC nästan en helsida är väl mest pinsamt. (istället för att skriva om spännande och viktiga saker. Om mindre företag som inte har NCCs kommunikationsbudget.)